Fill 1 Fill 1

Een middag vol kennis, interactie en inspiratie

Group 10 14 november 2022

Ondernemers, belangstellenden en studenten kwamen 24 oktober samen in Hotel Mooirivier te Dalfsen voor hét najaarscongres van Gastvrij Overijssel. ‘Digitalisering in Gastvrijheid’ was het thema dat deze middag centraal stond.

Na het welkomstwoord van Jan Ybema, voorzitter van Gastvrij Overijssel, was de vloer voor key-note spreker Maria Genova. Deze journalist en schrijfster nam de gasten mee in de wereld van cybersecurity. Cybercriminaliteit blijft zich rap ontwikkelen en als bedrijf zijn er veel makkelijk te implementeren stappen om deze dreiging beter af te kunnen weren. Deze sessie opende de ogen van veel ondernemers. Zo werden er do’s en don’ts gedeeld voor het kiezen van een veilig wachtwoord en werden e-mails van hackers onder de loep genomen. Daarnaast hebben de aanwezigen vanuit het perspectief van hackers naar hun eigen online veiligheid gekeken.

Workshops
Hierna was het tijd voor de verschillende workshoprondes waarvan de bezoeker er twee kon bijwonen. Bij ‘Digitalisering’ werd door trendwatcher Hans van der Kooij van KHN de belangrijkste ontwikkelingen en trends op het gebied van robotisering en digitale toepassingen in de horecasector toegelicht. De rondrijdende robot was hier een mooi voorbeeld van.

In de workshop ‘Dynamic Pricing’ met Anne Venema van ’t Mölke en Lars de Boer van Bookingxperts werd licht geschenen op de toepassing van dynamic pricing voor hotels en vakantieparken. Wat zijn de mogelijkheden, wat levert het op en wat zijn de voor- en nadelen? Zo werd gedeeld hoe een dynamische prijs wordt bepaald en hoe deze kan worden ingezet om bezoekers te overtuigen een boeking te plaatsen.

Tot slot was er een workshop over ‘Online marketing trends’. Steven de Jong van Olifant Media nam de ondernemers met 20 tips mee langs diverse online disciplines; SEO, SEA, Social Media en Google Analytics. Hiermee werden er praktische handvatten gegeven waar de ondernemer zelf mee aan de slag kan om de bezoeker te bereiken en te inspireren.

Student Awards
Aangezien Gastvrij Overijssel het erg belangrijk vindt om jong talent aan te moedigenen te stimuleren in de sector te gaan werken, zijn er tijdens het congres Student awards uitgereikt… Drie (groepjes van) studenten met de meest innovatieve en verreikende onderzoeken werden hiermee beloond. Deze Student Awards werden uitgereikt door Gedeputeerde Roy de Witte, die ook in het zonnetje werd gezet en is bedankt voor zijn inzet voor Overijsel in de afgelopen jaren.

Op naar het volgende congres
Om de dag te eindigen was er een borrel. Hier kregen ondernemers de mogelijkheid om hun inzichten en ervaringen van de dag met elkaar te delen. “We moeten aan het werk!” werd door een aantal aanwezigen geroepen, doelend op de kansen rondom online veiligheid en zichtbaarheid voor hun onderneming. Al met al was het een leerzame dag waar veel positieve geluiden de wandelgangen passeerden. Op naar het volgende congres. Alle inzichten worden verzameld in een online innovatiehandhoek.

Bekijk hier de aftermovie en hier de foto’s.

Wellicht ook interessant

Subsidie
Presentaties bijeenkomsten innovatieprogramma TOTO-2
Subsidie
Natuurlijk en groen ondernemen - inspiratie en stappenplan
Contact
Fill 1