Speerpunten 2020-2023

Gastvrij Overijssel geeft richting aan de vrijetijdseconomie van Overijssel. Om focus aan te brengen hebben we een aantal heldere programmalijnen gedefinieerd binnen het Programma Vrijetijdseconomie 2020-2023.

Wij zijn er ...

Voor de vrijetijdssector in Overijssel

Innovatie & kennis

Met deze pijler werken we aan het vergroten van de innovatiekracht en het internationaliseren van de provincie. Met projecten zoals innovatiescans brengen we kennisvragen in kaart en helpen we ondernemers om te innoveren.

Fill 1 Meer informatie
Verbindend landschap

Met deze pijler werken we aan groene gebiedsontwikkeling. Met natuur-inclusief ondernemen zetten we in op groener ondernemen, met stimulerende regelingen en aandacht voor biodiversiteit. Met (be)leefbaar landschap helpen we het verhaal van ons landschap te vertellen.

Fill 1 Meer informatie
Vermarkting en ontsluiting

Met deze pijler streven we ernaar de groei van toerisme in goede banen leiden. We kijken gericht wanneer we producten in de markt gaan zetten en richting welke doelgroep. Daarbij richten we ons op inkomend én binnenlands toerisme.

Fill 1 Meer informatie
Recreatieve en toeristische routenetwerken

Met deze pijler werken we stapsgewijs toe naar een eenduidige en provincie-brede werkwijze voor beheer, onderhoud en verdere ontwikkeling van routenetwerken. De netwerken dragen bij aan een gastvrije en beleefbare provincie, een betere beleving van de regio en meer vitaliteit – voor bezoekers én bewoners.

Fill 1 Meer informatie
Contact
Fill 1