Fill 1 Fill 1
Innovatie & subsidie

Innovatiesubsidie Groepsaccommodaties Overijssel

Innovatieprogramma voor groepsaccommodaties is vol!

Gastvrij Overijssel heeft een vernieuwd innovatieprogramma opgezet voor toeristische bedrijven met groepsaccommodaties als economische hoofdactiviteit. De innovatiesubsidie Groepsaccommodaties Overijssel is vol, nieuwe inschrijvingen worden op de reservelijst geplaatst.

Topprogramma voor Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2

Het innovatieprogramma bestaat uit 25 innovatievouchers voor groepsaccommodaties met een vestiging in de provincie Overijssel. Deze vouchers zijn gekoppeld aan een innovatieplan. Naast dit stimuleringsprogramma worden (digitale)congressen, workshops en regionale bijeenkomsten georganiseerd in combinatie met het lopende TOTO-2 project. Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst dus wees er snel bij!

Aanleiding

De Provincie Overijssel heeft Gastvrij Overijssel gevraagd een innovatieprogramma voor groepsaccommodaties te ontwikkelen. De aanleiding hiervoor is dat groepsaccommodaties met overnachtingsmogelijkheden tijdens de afgelopen covid-periode bovengemiddeld omzetverlies hebben geleden die wel boven de 70% kan uitkomen. De reden hiervoor is dat overnachtingen van groepen vanwege de wettelijke covid-beperkingen niet mogelijk waren en er massaal werd geannuleerd. Juist vanwege beperkingen in groepsgrootte is het belangrijk dat de groepsaccommodaties gestimuleerd worden om innovatieve concepten te ontwikkelen die hen, ook in het geval van een nieuwe covid-uitbraak, weerbaarder maken. Omdat er in Overijssel veel toeristische combinatiebedrijven zijn met een groepsaccommodatie krijgen bedrijven met een hoofdactiviteit groepsaccommodatie voorrang bij een inschrijving voor deze subsidie. De reden hiervoor is dat bedrijven met een hoofdactiviteit groepsaccommodatie met overnachtingsmogelijkheid gemiddeld hogere omzetverliezen kennen dan combinatiebedrijven die op andere economische onderdelen konden terugvallen.

Criteria

Het project is bedoeld voor groepsaccommodaties in Overijssel. De groepsaccommodatie valt onder de SBI-code: 55.20.2 en is gevestigd in Overijssel. Bekijk alle voorwaarden hier. Het project start in mei 2022 en heeft een looptijd tot eind 2023. Na aanmelding kan de uitvoering op een later moment plaatsvinden echter, het innovatieprogramma dient wel binnen 1 jaar na aanmelding te zijn afgerond.

Innovatieplan

Samen met een bedrijfsadviseur wordt er een beknopt innovatieplan gemaakt. Deze bedrijfsadviseur is werkzaam voor HISWA-RECRON of KHN zodat je gegevens in vertrouwde handen zijn en je met kenners in de markt te maken krijgt. Aan de hand van de uitkomsten wordt, indien gewenst, een innovatietraject opgestart.

Adviestraject

De ondernemer krijgt een voucher van maximaal € 7.500,-. De innovatievoucher kun je inzetten voor je eigen bedrijfsinnovatie en dient te worden uitgevoerd door één of meerdere externe adviseurs of bedrijven die je zelf kan uitkiezen. Je kunt dan denken aan het verbeteren van je online strategie, focus op de internationale markt, duurzaamheid, automatisering, dynamic pricing, nieuwe klantengroepen, hospitality concepten en herinrichting.

Financiering

Deelnemers die gebruik gaan maken van de innovatievoucher betalen een deelnemersbijdrage van € 500,- Daarnaast worden gedurende de projectperiode je bestede uren van je deelname aan dit innovatieprogramma gebruikt als cofinanciering. Dit gaat om in totaal 75 uur die binnen de individuele projectperiode gemaakt dienen te worden. Deze uren hoeven niet alleen door de ondernemer gemaakt te worden, maar kunnen ook worden ingebracht door je medewerkers, bijvoorbeeld de bedrijfsleider of marketingmanager/-medewerker.

Meld je aan:

Contact
Fill 1